Много често хората в бизнеса се питат защо ми е интернет сайт!?! Който има нужда от мен и моите услуги или продукти ще ме намери!

А дали е така … ?!?!

Може би…  Може би така е било. Дълго време преди интернет ерата. А дали е така и днес, когато всеки има интернет в дома, в офиса и дори в джоба си? Много по-лесно е за съвременния потребител да сравни цени в интернета през телефота си отколкото да обикаля по магазините.

Какви предимства дава интернет сайтът?

 • Съществувате. Липсата на сайт Ви поставя извън играта. Много е възможно да имате невероятен бизнес нюх, добра политика, страхотна стока и да гледате как хората пазаруват по интернет, а в магазина Ви е празно.
 • Повече клиенти. Потенциалните клиенти на Вашият магазин са всички хора, които минават покрай Вашият магазин и имат интерес от стоката, която предлагате. В интернет потенциалните Ви клиенти са всички хора, които ползват интернет и имат интерес от стоката която предлагате. Кое бихте предпочели?
 • Таргетиране. Добре познатите ни методи за реклама досега, никога не са имали така добре развит начин за насочване на рекламата и избиране на подходящата аудитория, както интернет сайта и рекламата в интернет.
 • Сайтът поддържа непрекъсната връзка с клиентите. Работи постоянно, денонощно, без почивка. Всеки може да направи справка в него в работно или извън работно време, да поръча продукт, да си запази час за специалист, да си резервира почивка, билет и т. н.
 • Спестява пари. Пари за скъпи и подобаващо оборудвани офиси със съответните специалисти на високи заплати и осигуровки, като предоставя информацията на клиента дори и в по-добър вид. По-подробно(с достатъчно информация, която може да прочетеш, когато ти е удобно). По-образно, така както човек не може да я представи сам (със снимки и видеоклипове).
 • Липсва човешкият фактор. Сайтът никога не е в лошо настроение, махмурлия, тъжен, мързелив. Никога не е починала баба му, не го е оставила приятелката, не се е скарал с близък или роднина, няма финансови затруднания, не мирише лошо, не е чорлав, незаинтересован и раздразнителен. Не се уморява. Не мрази клиентите си. Никога.
 • Не предизвиква желание за спор. В голяма част от комунакацията клиент-служител се пораждат спорове от различно естество, които пречат на работата. Потенциалният клиент няма възможността да се заяжда, спори или пазари със сайта. Това го държи в състояние на спокойствие и той приема всичко описано в сайта.
 • Повишава доверието към Вашата фирма сред клиентите. Интернет вече се използва практически от всеки и фирмите с професионално изграден интернет сайт се ползват с по-висок кредит на доверие.
 • Повишава статута на Вашата фирма. Професионално разработените сайтове, собственост на малки фирми, дават безпрецедентна възможност за налагане на пазара, тъй като изграждат доверие по-високо от това, което би направил офисът, изграден с нисък бюджет.
 • Представя стоките и услугите по-подробно и по всяко време. Ако един клиент избира някакъв продукт и не може да вземе решение за времето, с което разполага, спокойно може да се върне и да го доразгледа в удобно за него време по-късно.
 • Възможност за много допълнителна информация. Сайтът предлага възможност за много допълнителна информация за продукта, както преди закупуването му, така и след това, за такава свързана с неговата експлоатация, информация, която потребителя не винаги получава от съответният продавач-консултант поради различни причини, а понякога от това зависи дали клиента ще предпочете Вас или конкуренцията.
 • Ефект на доминото. Първата продажба води много други след себе си. Информацията на сайта, която е свързана с експлоатацията на продукта след неговата продажба от своя страна ще доведе клиента обратно в магазина, и вероятно ще го направи отново клиент за някой друг продукт, а това ще спести от реклама.
 • Обратна връзка. Недоволният клиент рядко изказва своето недоволство. Той обикновено престава да бъде Ваш клиент. От друга страна оплакванията и желанията на клиентите рядко стигат до ръководството. На сайта обаче лесно може да се предостави възможност за контакт във връзка с оплаквания и желания на клиенти, което от своя страна дава безпрецедентна възможност за по-добро управление на фирмата и по-добро обслужване на клиента и привличане на нови клиенти.

Интернет сайтът е наистина мощно оръжие в маркетинга и като такова може много да помогне, но и като всяко друго оръжие и много да навреди при неправилна употреба. Знаете ли как да използвате страницата, за да донесе реални ползи на фирмата? С удоволствие ще отговорим на всеки Ваш въпрос.

Поръчайте изработката на своя сайт (он-лайн магазин), осъвременяването и редизайна на съществуващ такъв, добавянето на мобилна версия на специалистите от Он-лайн системи БЪЛГАРИЯ СЕГА.

Категории: Полезни съвети

Изпратете своето запитване сега!